Ingyenessé vált az egyik legnagyobb zeneszolgáltató

2021.11.21

A Tidal a jelek szerint szívesen felzárkózna az Apple Music és a Spotify mellé, az újításokkal pedig abszolút reális esélye nyílik erre.


Konstans in English.
Ez a cikkünk elérhető angolul is!

Több mint 80 millió zenéből válogathatnak majd korlátlanul a felhasználók a regisztrálást és a belépést követően, semmit nem kell tenniük ehhez. Leszámítva persze a reklámok fogyasztását - írta meg az iPon.

A hirdetések többféle módon fognak megjelenni a Tidalnél (is). Válogatott lejátszási listákat is biztosítani fog a rendszer már ingyen is, és ezeket minden esetben hozzáértők fogják összerakni, hogy az emberek jól szórakozhassanak. Fontos még, hogy az ingyenes zenehallgatásnál legfeljebb 160 kbps-os (AAC) minőség lesz biztosított, akárcsak a Spotify-nál.

Része az újításnak, hogy előfizetéssel már kettő HiFi csomag lesz igénybe vehető, semmi több.

 Az alapnak a 10 dolláros havidíj ellenében igénybe vehető HiFi opció vehető majd igénybe, és lesz egy HiFi Plus, ami kétszer annyiba, 20 dollárba fog kerülni havi szinten.

Akik fizetnek, azok első körben búcsút mondhatnak a reklámoknak. Hirdetésektől mentes lett mind a kettő csomag. A kedvezőbb díjszabás mellett a felhasználók már alapértelmezetten akár 1411 kbps-os hangminőséget fognak kapni, és a korábbi csúcsot pedig a HiFi Plus nyújtja majd, ott már 9216 kbps az elérhető maximum. Ezekben az esetekben már az offline zenehallgatásra is van mód, és úgy ugrálhat az ember a számok között, ahogy csak szeretne.


Ezekben az esetekben lehetősége lesz az embereknek tájékozódni a streaming adatokról, zenehhallgatási szokásokról egyaránt. A Tidal HiFi Plus támogatja a 360 fokos tartalomfogyasztási élményt is a Dolby Atmos és a Sony 360 Audio révén. Ezeken felül pedig még egyéb kisebb extrákkal is számolni lehet majd azoknak, akik többet hajlandóak fizetni havi rendszerességgel.

Az új előfizetési struktúra az Egyesült Államokban indul, és később valószínűleg globálisan is erre a modellre fog átállni a vállalat. Bízunk abban, hogy a Tidal számításai bejönnek majd, és a jelentős átalakítások meghozzák majd a várt előrelépést minden szempontból. De nagyon nehéz azt megjósolni, hogy mi fog ebből kisülni, hiába gyúrta össze lényegében a két riválisa pozitívumait, a sikert nem lehet borítékolni.

Kiemelt kép: tidal

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!