Így telt az első gólyanap - beszámolónk

2020.10.02

Először szervezett a PiaristA Diákönkormányzat gólyanapot: fotók és a szervezők véleménye.

A hagyomány nálunk, Vácon is elindult a 2020-as tanévvel: a 3 "új" osztály, a 9.A, 9.B és a 9.NY diákjait köszöntötte az iskola. A furcsa, szokatlan feladatok, programok, ötletek áthálózták az egész napot, az osztályok bevállalós tanulói pizsamában jöttek, tanszereiket pedig vödrökben hozták. Kora délután az osztályok tanulói a műfüves pálya körül gyűltek össze, hogy - eskütételük után - rövid műsort mutassanak be, majd kötetlenül érezzék jól magukat. A nap egyik legviccesebb pillanata volt, amikor diáktársunkat, Csuka Benjámint (aki az osztályok közötti focimeccs bírója volt) időre kellett a gólyáknak a pályán keresztülcipelniük. 

A napot a PiaristA Diákönkormányzat (PAD) szervezte, a szervezők véleményére is kíváncsiak voltunk.

"Az első általam koordinált esemény volt, friss PAD-os tanárként. Az egész napos jókedv és mosolygó arcok mellett a legmeghatóbb élmény számomra az volt, amikor az ablakon kinézve azt láttam, hogy a gólyanap végén, a programok után a résztvevő osztályok diákjai ott maradtak a focipályán, és együtt, egy nagy kört alkotva beszélgettek egymással a fűben ülve. Csodás pillanat volt."

- mondta el Nagy Annamária Tanárnő a 2023a.hu-nak.
Tábi Dávid, a PAD tagja, az esemény egyik szervezője pedig így nyilatkozott a program után: 

"Mivel a gólyanap egy új kezdeményezés, ezért mindenki tudja, hogy van hová fejlődnie. A résztevők jól érezték magukat, a szervezők pedig örömüket lelték benne. Szerintem ennél több nem kell. Lesz-e jövőre is? Hát persze, hogy lesz. Akkor már a szervezés nem a mi (jelenlegi végzősök) kezünkben lesz, hanem egy újabb nemzedékében. Remélem, hogy sikerült ezzel hagyományt teremtenünk az iskolában."

A napról készült fotógalériánk alább tekinthető meg.


EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!