INTERJÚ - Csete Zsuzsanna tanárnő

2018.11.23
  • Laudetur Jesus Christus! Tanárnő, honnan jött az ötlet, hogy állatokkal lehessen találkozni az iskolai folyósón?
  • Régóta terveztük, hogy legyenek állatok a biológia folyósón. Ahhoz, hogy biológia oktatást tudjunk színvonalasan tartani, ahhoz érdemes élő állatokat is bemutatni itt az iskolában. Nem mindenkinek van otthon lehetősége, vagy alkalma, hogy találkozzon élő állatokkal.

"Ahhoz, hogy biológia oktatást tudjunk színvonalasan tartani, ahhoz érdemes élő állatokat is bemutatni"

  • Agáta, az agáma szeptember óta van iskolánkban, nemrég egy teknős is érkezett, neki mi a története?
  • A teknős története igencsak hosszú és bonyolult, ugyanis először egy másik teknőssel, egy vörösfülű ékszerteknőssel kezdtünk, akit az egyik diákunk ajánlott fel. Akit mi kölcsönkaptunk, az egy lány teknős volt, de sajnos alig, vagy eredménytelenül tudtuk csak etetni, ezért a diák visszavitte a többi teknős közé, hogy ott jobban érezze magát. Ezután az egyik karbantartó bácsi  szomszédja felajánlotta, hogy idehozná a teknősét, mivel úgyis kinőtte a terráriumát. Mi természetesen elfogadtuk az ajándékot. Ő egy pézsmateknős egyébként, kicsit barátságosabb, mint az előző ékszerteknős, az etetésével kapcsolatban sokkal pozitívabb tapasztalataink vannak: ő eszik rendesen és megszokta ezt az új helyét. Egyébként neki is lesz neve, lesz szavazás majd róla. Ő is kislány, szóval lányneveket várunk majd a szavazáskor.


  • Volt probléma esetleg Agátával, kopognak- e az üvegen a diákok, vagy zargatják esteleg?
  • Az első pár hét nagyon nehéz volt, nagyon nehezen szokta meg ezt az új, sokkal hangosabb helyet, ő ugyanis egy csendes és nyugodt helyről érkezett, de úgy látom, hogy most már egészen megszokta itt, elviseli már ezt a folyósói zűrzavart. Viszont továbbra sem ajánlott kopogtatni és bekiabálni neki.
  • Mik a további tervek, lesznek esetleg még állatok?
  • Egyenlőre sajnos nem, ötleteink ugyan lennének, de ez egy anyagi teher is az iskola számára, az etetés és az újabb jövevények elhelyezése megint csak nem túl egyszerű és olcsó feladat. Úgyhogy egyenlőre nem lesznek.   -- M.M.

A természettudományos folyósóra órák után is érdemes ellátogatni, sok kiállítás és persze ezek az iskolai állatok várnak mindnekit.

Az előző teknős
Az előző teknős
Agáta már megszokta az iskolai hangos légkört.
Agáta már megszokta az iskolai hangos légkört.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!