Iskolánkban járt a tartományfőnök

2020.11.14

Vizitációt tartott a Piarista rend hazai vezetője - a PiarBlog cikke

2020. november 13-án, pénteken látogatást tett iskolánkban az új tartományfőnök, Szakál Ádám (SP) atya.

Tervezett látogatását sajnos a "vírus megelőzte", de nagy örömmel, lelkesedéssel és bátorító szavakkal érkezett az iskolában lévő kb. 250 diákunkhoz, és a - szinte teljes létszámban jelenlévő - tanári karhoz.

Először a tanári szobában szólt néhány szót a kollégákhoz, bemutatkozott, mesélt a Vácon töltött novicius évéről, valamint az azóta eltelt időszak feladatairól, felelősségeiről. Egy tanórát szánt arra, hogy végigjárt Kalász Ákos igazgató úrral az épületben, benézett egy-egy órára. Néhány teremajtó mögött csak 1-1 tanár ült a tanári asztalnál egy-egy laptoppal, és online órát tartottak. Vezetőink ide is beköszöntek, amelyet a diákok örömmel fogadtak. 

Tartományfőnök atya mindenkihez közvetlenséggel fordult, igyekezett felvidítani és bátorítani a tanulókat. Beszélt Kalazanciusról, a tanítás és piarista rend iránti elhivatottságáról, valamit rávilágított saját maga tartományvezetői szerepére. Kérte a gyerekeket, hogy engedjék magukat vezetni a jó úton, szeressenek iskolába járni, használják ki ezeket az éveket, működjenek együtt a tudás megszerzésében.

Forrás: PiarBlog

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!