Az EB után a Nemzetek Ligájában is döntetlent játszottunk a németek ellen

2022.06.12

A magyar nemzeti tizenegy 1-1-es döntetlent játszott a német válogatottal.

A csapat az angolok ellen is bemutatott formáját mutatta, és már a hatodik percben vezetést szerzett Nagy Zsolt révén. Sajnos a németek Jonas Hoffmann találatával rögtön a kilencedik percben egyenlítettek. Bár ezzel be is állt a végeredmény, a mérkőzés a lefújás pillanatáig izgalmas volt.

A németek jelentős labdabirtoklási fölénye ellenére megint a mieink voltak a veszélyesebbek, hiszen 11 lövésből 7 kaput is talált, míg az ellenfél a 6 lövéséből csupán 1. Ezek után megint lehet bennünk pici hiányérzet, hiszen megnyerhettük volna ezt a mérkőzést is. 

Azonban azt is hozzá kell tenni, hogy válogatottunk a meccs végére érezhetően elfáradt, és inkább védte az 1 pontot érő döntetlent, minthogy megkockáztassa a vereséget, mert így még mindig másodikak vagyunk a csoportban egy angol és egy német válogatott előtt.

A hazai bajnokságban futballozó játékosaink megint kiemelkedően megállták a helyüket, hiszen (mint ezt előbb olvashatták) a gólt a Puskásban játszó Nagy Zsolt szerezte, és a Nemzeti Sport felmérése szerint a fehérvári Fiola Attila (a képen balra, piros mezben) lett a mieink közül a találkozó legjobbja.

A csapat a mérkőzések fele után a második helyen áll, egy papírforma szerint olyan csoportban, ahol ha minden meccsen kikapna, mi, szurkolók akkor sem panaszkodhatnánk. 

Ez az eredmény már önmagában csoda! 

Így várjuk a folytatást.

Hátralévő mérkőzések:

Június 14., 20.45: Anglia-MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország-MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG-Olaszország

Cikkünk várhatóan bővülni fog helyszíni beszámolóval is.

(Kiemelt kép: Török Attila, NSO)

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!