Isten éltessen, Magyarország!

2021.08.20

Programok Szent István Napján szerte az országban. 

Szent István napja alkalmából ünnepi díszbe öltözik az ország, számos ikonikus épület kap látványos díszkivilágítást, "ezzel is tisztelegve államalapító királyunk és hazánk több mint ezeréves fennállása előtt" - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint az ország 8 városának 15 középülete ünnepi fényekbe öltözik és nemzeti trikolór megvilágításban pompázik majd.

Díszkivilágítást kap többek között Budapesten a Művészetek Palotája, a Puskás Aréna, a Groupama Aréna, a Duna Aréna és a Millenáris Széllkapu. Debrecenben a Nagyerdei Víztorony és a Stadion. A Balatonnál Keszthelyen a Festetics-kastély borul piros, fehér, zöld öltözetbe, Balatonbogláron a Gömbkilátó emlékeztet este az ünnepre. Sopronban a tűztorony, Győrben a Richter terem, a Jedlik híd és az Audi Aréna, Szombathelyen az Arena Savaria, Székesfehérváron pedig a MOL Aréna kap díszkivilágítást - sorolták.

"A különleges fényfestés esténként országszerte látható lesz az államalapítás tiszteletére, közösen emlékezve Magyarország születésnapjára, hazánk legnagyobb ünnepére" 

- fogalmaztak.

Ma este lesz látható továbbá Budapesten egész Európa legnagyobb tűzijáték-showja is, érdemes lesz az eseményt akár személyesen, akár közvetítések során követni. 

A Szent István-nap programjairól részletes információ található a folyamatosan frissülő szentistvannap2021.hu weboldalon és az esemény mobilapplikációján - áll az MTÜ közleményében.

Kiemelt kép: 2230.hu

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!