Június másodikától nyitnak az iskolák

2020.05.20

A legfrissebb információkat Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ismertette videóüzenetben. 

A cím egy kicsit clickbait, ezt most már elismerhetjük, hiszen van valóságtartalma, csak túlzás. Az iskolák valóban kinyithatnak június másodikától, de az új szabályok értelmében június 15-ig, a tanév végéig mindenhol érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend. Június másodikától a gyermekfelügyelet lehetőségének minden iskolában rendelkezésre kell állnia, a tanárok adott esetben felzárkóztató kicsoportos foglalkozásokat is szervezhetnek. A tanévzárók hagyományaitól az iskoláknak el kell tekinteniük, viszont osztályok szintjén meg lehet szervezni a tanév lezárását, bizonyítványok átadását. A tanév hossza nem változik, ez fontos szempont volt a tervezésnél.

Május 25-től viszont a bölcsődék és óvodák megnyitnak, erre azért van szükség, mert a szülők szabadságai elfogytak sok esetben és a gyermekfelügyelet lehetőségét biztosítani kell. 

Az idei tanévben tehát már csak egy esetleges zárt körű tanévzárón találkozhatunk iskolai keretek között, ha lesz ilyen, rögtön tájékoztatást adunk róla.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!