Mókás meccsen született döntetlen a kézilabda EB-n

2022.01.24

Lengyelország és Oroszország csapatai izgalmas, olykor már-már komikus meccsen küzdöttek meg.

Lengyelország találkozott Oroszország csapatával a 2022-es férfi kézilabda Európa-Bajnokság középdöntőjében. A vasárnap délutáni találkozón egyik együttesnek sem sikerült a legjobbat kihoznia magából, sőt, olykor már szinte komikus jeleneteknek lehettek szemtanúi a pozsonyi Ondrej Nepela Jégcsarnokba látogató szurkolók.

A meccset az oroszok kezdték jobban (de lehet, hogy helytállóbb megfogalmazás, hogy a lengyelek kezdték rosszabbul), a lengyelek azonban - köszönhetően kapusuk kiváló védéseinek, illetve Michal Daszek gyönyörű kínai figurával szerzett góljának - az első félidő végén megfordították a meccset, így előnnyel mehettek az öltözőbe pihenni (13-12).

A második félidőben is fej fej mellett haladt a két csapat, az orosz kapusok egyszerűen nem tudtak semmit kivédeni (az egész találkozón mindössze 3 védésük volt), de a lengyelek is olykor lassan csorgó labdákat engedtek be a hálóba. Ezt a félidőt a sorozatos bakizások tették emlékezetessé. Végül az utolsó percekre döntetlen lett az állás, de a meccs vége előtt 3 másodperccel Michal Daszek a hatodik lövését is gólra váltotta. 

A lengyelek már a győzelmet ünnepelték, azonban az oroszok egy időkérést követően Szergej Koszorotov révén egy félpályás lövést eresztettek meg, és a sarokba vágódó labdát a lengyel kapus nem tudta kivédeni. 

A bírói stáb nem vette észre, hogy Koszorotov szabálytalanul 4-et lépett, így megadták a gólt, amivel az oroszok döntetlenre mentették a meccset (29-29).

Négy meccs elteltével az oroszok 3, míg a lengyelek 1 ponttal állnak a 2. számú csoportjukban, és már csak kevés esélyük van az elődöntőkre.

A meccs rövid videós összefoglalója itt tekinthető meg.

Kiemelt kép: news.tvs-24.com/Konstans grafika

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!