Konstans: a 2023a.hu új neve április 30-tól!

2021.04.15

Miért pont Konstans? Miért kell új név? Mi változik? Válaszolunk!

Mit jelent az, hogy Konstans? Miért pont Konstans?

konstans (melléknév)

1. Állandó (állapot, körülmény, tényező, dolog), amely nem változik az idő múlásával.

2. Tudományos: Nem változó (mennyiség, érték), amely a különféle matematikai műveletekben, illetve fizikai, kémiai folyamtokban, változásokban minden esetben azonos marad

Latin eredetű szó, a constans "megálló" szóból ered.

Oldalunk nevének választása természetesen nem véletlen. Fontos értéknek tartjuk magukat az értékeket, amelyek identitásunk részét képezik. Ilyen a hitünk, ilyen a szabadságunk, ilyen a szeretetünk - akár mások, akár az ország, akár a Jóisten iránt.

Célkitűzésünk volt, hogy a Konstans ne egy tizenkettő-egy tucat oldal legyen,

hanem lógjon kicsit ki a sorból - mutassuk meg, hogy nekünk is vannak értékeink.

Másik fontos elhatározásunk, melyhez szintén a végsőkig ragaszkodunk, az a weblapunk függetlensége. Nem vállalunk sehol sem politikai szerepet, a közéletet érintő kérdésekben kizárólag objektíven, minden oldal bemutatásával teszünk közzé anyagokat (kivételt képeznek a koronavírus elleni védekezésről szóló cikkek, melyeket közéletiségük ellenére nem tekintünk politikának).

Ja, és a Konstans szinte összecseng a Konstantin térrel... 

Miért kell nevet váltani?

Erről már korábban is beszéltünk, de itt is elmondjuk: bonyolult, érthetetlen a legtöbb olvasónknak a 2023a.hu elnevezés. Oldalunk ezért vált egy jobban megjegyezhető címre, a Konstansra. 

Hogyan lehet elérni majd az oldalt?

Fontos kérdés. A legfontosabb, hogy április 30 után lép életbe a névváltás, addig továbbra is a megszokott címen találtok minket. Május elsején viszont már a konstansonline.hu URL-címen, illetve a keresőbe a "Konstans" szó beírásával tudtok megtalálni minket. Mentsétek el az oldalt a kedvencek közé! 

Változik még valami?

Nagyon is sok dolog változik! A Konstans szerkesztőségébe új tagokat veszünk be, új nézőpontok, új arcok érkeznek tehát. Emellett a rovataink rendszere is átalakul, YouTube-csatornánkon adatvédelmi szempontokból felülvizsgálatot tartunk, megújul a videós rovat és az oldal teljes dizájnja, régi, hiányos cikkeinket pedig letöröljük. 

A megújuló videós rovathoz várjuk a Te videóötleteidet is, melyet az itt található kérdőíven tudsz elküldeni nekünk. 

Megújulunk tehát, 15 nap múlva. 

Az oldalunkat diákoktól nem csak diákoknak készítjük, önerőből, önszorgalomból. A megosztásokkal Te is tudsz minket támogatni! Köszönjük!

a szerkesztőség

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!