Koronavírus a 2023a.hu szerkesztői között

2020.11.23

Sajnos közénk is bejutott a koronavírus, interjú fertőzött szerkesztőnkkel.

Hogy vagy most, Pali?

Én már egész jól vagyok. Kedd este kezdtem el köhögni, de ekkor már biztosra vettem, hogy COVID-19-et kaptam el, ugyanis apukámról is megállapította az orvos, hogy koronás, bár e sorok írásakor se volt még tesztelve. Szerdára a jelek egyértelművé váltak, mert a köhögés egyre komolyabb lett és a lázam is felment.  Péntek délben kezdtek e tünetek komolyabban enyhülni, szombatra egész jól lettem. A pozitív tesztet ma, vasárnap kaptam meg. Már egész jól vagyok, csak szagokat nem érzek (de úgy, hogy kapok az orromon levegőt). 

Hogy érzed, durvább a COVID, mint egy szezonális influenza?

Más egy kicsit. Az influenzánál nagyon komoly orrfolyása van az embernek, míg a COVID-19-nél nincs komolyabb. Ez a betegség nálam nem volt komoly, pár nap alatt jobban lettem. Volt sokkal komolyabb betegségem is, a láz az influenzánál magasabb.

Hogy vannak a családtagjaid?

Apukám  meg anyukám eléggé rosszul, ők még mindig köhögnek. A testvéreim közül Gáborka (7 éves) is valószínű elkapta, teszt eredményre vár, nála a köhögés meg a hőemelkedés nagyon enyhe volt, de hányt is. Jancsikának (2 éves) is lehet, hogy az volt, volt hőemelkedése és hasmenése, ill. a kisgyerekeknél vírusfertőzéskor jellemző a kiütés. 

Hogy viseled a karantént? Mit gondolsz a korlátozásokról?

A karantént rosszul viselem, meg az egész online tanítást, nagyon hiányoznak a barátaim, a testvéreim meg elég idegesítőek tudnak lenni. A kormány nem minden intézkedésével értek egyet, de azt értem, hogy mit miért tesznek. Nagyon bízom a korlátozások erejében, be is tartom a sokszor kellemetlen, de hasznos óvintézkedéseket.

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!