Közel ötven sérült, nyolcan meghaltak Szabadbattyánnál a buszbalesetben

2021.08.15

Az elmúlt évek legsúlyosabb balesetére ébredt az ország. 

Nyolcan a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt vasárnap hajnali buszbalesetben, a sztráda főváros felé vezető oldalát lezárták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Azt írták: a baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon.

A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt - írták.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.
A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését - mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Árokba borult egy autóbusz, a balesetben legalább nyolcan meghaltak. | Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Árokba borult egy autóbusz, a balesetben legalább nyolcan meghaltak. | Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé oldalát.
A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára.

Az országot sokkolták a hírek, részvétét fejezik ki a közélet vezetői, így tett például Orbán Viktor miniszterelnök és több miniszter is. Amint újabb információk érkeznek, frissítjük a cikket. 

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!