Lassan nem is lesz új igazolt beteg az országban

2020.06.18

A koronavirus.gov.hu adatai szerint már három napja naponta 1-1 új igazolt fertőzöttet igazolnak, a halálos áldozatok száma is 1-2 fővel növekedik.

Az adatok jól alakulnak, a járványügyi intézkedések sikeresnek mondhatóak, mert a járványügyi görbe az elvárásoknak megfelelően alakul. Az igazolt fertőzöttek száma már 900 fő környékére csökkent, így szerda éjfélkor a kormány hivatalosan is felfüggesztette a rendkívüli állapotot fenntartó koronavírus törvényt, ami plusz joköröket biztosított a miniszterelnöknek a járvánnyal kapcsolatos intézkedések gyors meghozása érdekében. 98 nap után az Operatív Törzs sajtótájékoztatói is megszűnnek, de az Operatív Törzs továbbra is folytatja munkáját. Az elmúlt hetekben 3000 új lélegeztetőgép és több millió szájmaszk érkezett Magyarországra, hogy az ország a várhatóan ősszel érkező második hullámra felkészülhessen. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos munkája semmiképp sem elhanyagolható, a tisztifőorvos az elmúlt több mint 100 napban kora reggeltől éjszakába nyúlva, megfeszített tempóban, 87 sajtótájékoztatót megtartva, szerényen és csendesen végezte a munkáját, ezúton is megköszönjük neki azt.


Forrás: Index.hu, hvg.hu

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!