Nemzeti ünnep a Piarista Gimnáziumban (frissítve)

2021.03.12
Pillanatkép a műsorból. | Fotó: képernyőkép
Pillanatkép a műsorból. | Fotó: képernyőkép

Félórás, online megtekinthető műsort készített a 7.A osztály, megtekinthető a 2023a.hu-n is!

A 7.A osztályos diákok és tanáraik összefogásával egy 27 perces összeállítás készült el, melyben az utca emberét is megkérdezték, vallottak magyarságtudatukról, de fontos információkat is megtudhattunk a március idusi eseményekről. A műsor az iskola honlapján jelent meg először, a tanulók a lezárások előtti utolsó napokban készültek el vele.

Frissítés: Hortoványi Judit Tanárnővel készült interjúnkat itt tudjátok elolvasni!

Igazán nagyszerű, gazdag és különleges kreativitásról tanúskodó műsor. Több 10 óra munka van benne az ötletektől az utolsó vágásokig. Sok tanulás, amelyben találkozott az "iskolás" tanulás a nem iskolaival. Büszkék lehetnek magukra a készítők, 

alkotó munkájuk identitásról, nemzeti büszkeségről árulkodik, s arról, hogy értékesnek látják azt, amit kaptak őseitektől.

 Az régi "öregektől", de a fiataloktól is. Mindkettő része nemzeti kincsünknek. Képi, videós, zenei, történeti, hazai és nemzetközi, egy-egy tantárgyakhoz köthető tudás és a tantárgyakon átívelő is... minden benne van. És számos "jópofaság". Olyan a műsor, mint a 7.a! Több ponton volt megható. Ráadásul teljes tudatossággal mindannyian meg is mutatkoztak, azaz személyesen is gazdagították a megemlékezést.

Magasra tették a mércét, de elsősorban maguk számára. Így tovább! Ad astra, "csillagocskák"!   

- írta Hortoványi Judit, osztályfőnök. A készítőknek eljuttattuk kérdéseinket, ha érkezik válasz, akkor mindenképpen frissítjük a cikket! 

Az előadás megtekinthető az alábbi linken


EZEKET IS AJÁNLJUK!

Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!