Meghalt Benedek Tibor, gyászol az ország

2020.06.18

A Magyar Vízilabda Szövetség az éjszaka folyamán jelentette: tragikusan fiatalon, 47 évesen hunyt el Benedek Tibor, az ország és a világ vízilabda-legendája.

Benedek Tibor játékosként háromszoros olimpiai bajnok, egyszeres világ- és Európa-bajnok, két vb-ezüstöt és egy bronzérmet, valamint két Eb-ezüstöt és három bronzérmet szerzett. Egyszer nyert világkupát, kétszer világligát. Hatszoros magyar és szintén hatszoros olasz bajnok. A magyar válogatott szövetségi kapitányaként 2013-ban világbajnoki aranyat, 2014-ben a budapesti Eb-n ezüstérmet, 2016-ban Eb-bronzot nyert. Négyszer választották az év magyar vízilabdázójának, bekerült az úszósportok Hírességek Csarnokába, megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, középkeresztjét és középkeresztjét a csillaggal. 

Sokat elmond Benedek Tibor jelleméről és tehetségéről, hogy Kemény Dénes, aki akkor már az elnökeként vezette a Vízilabda Szövetséget, a lehető legjobb döntésnek nevezte azt, hogy Benedek Tibornak adta át a vezetést. Benedek Tibor május negyedikén jelentette be, hogy visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységétől, ekkor már tudott a világ betegségéről. 

Benedek Tibor 47 éves volt. Gyászolja felesége, három gyermeke, egész Magyarország és a világ. 

PestiSrácok.hu, Index.hu nyomán


Az ehhez hasonló híreinknél, cikkeinknél nem helyezünk el cikkjavaslatokat és hirdetéseket.


A világ érdekes. Kövesd a Konstans oldalát a Facebookon is!

Közzétette: Konstans – 2021. szeptember 1., szerda

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!