NAPI KORONA 3

2020.03.17

Körülöttünk továbbra is pörögnek az események, folyamatosan változik a helyzet. Cikkünk megjelenésekor aktuális, azonban idővel változhatnak a benne szereplő adatok.

A legfontosabb hírak ma és tegnap:

1.) Soha nem látott szigorú intézkedések: Lezárták a magyar határokat, a boltok nyitvatartását korlátozták, minden közösségi eseményt, koncertet, rendezvényt betiltottak. A szabályszegőket több milliós bírságra, akár börtönre is ítélhetik. 

2.) Már 50-en vannak. 11 új fertőzöttet, pontosabban 1 kazah állampolgárt, és 10 magyart találtak tegnapról mára virradóra, ezzel 50-re nőtt a hazánkban igazoltan fertőzöttek száma. 

3.) Magyarországon a vírus már másik szakaszába érkezett. A bejelentést hétfőn Müller Cecília, az országos tisztifőorvos nyilatkozta. Az egyéni, elszigetelt esetek után már csoportos fertőzésere kell számítani. A vírus tetőzését kutatók június környékére teszik. Addig drámaian fog nőni a fertőzöttek száma. 

4.) Ausztriában elszabadult a pokol. Már több, mint 1000 fertőzöttet találtak, településeket vonnak karantén alá. 

5.) Olaszországban már több, mint 23 ezer esetet regisztráltak, Spanyolország, Svájc és Ausztria is komoly gondokkal küzd. Svájcban jut a legtöbb fertőzött a lakosságra. 

6.) A világon először tegnap mértek kevesebb fertőzöttet, mint az azt megelőző napon. Ebből akkor lehet következtetéseket levonni, ha még pár napig folytatódik a csökkenés.


Eddig összesen 184 000 fertőzött, 7200 halott világszerte. Mit tehetsz? MARADJ OTTHON. STAY HOME. 

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!