Ne féljetek!

2021.03.18

Szent II. János Pál pápa üzenete ma, a koronavírus harmadik hullámának idején is nagyon fontos.

"Ne féljetek!"

1978. október 22-én ezzel a felejthetetlen buzdítással kezdte meg Karol Wojtyła péteri szolgálatát, a hit és a bátorság jegyében. Szentté avatási eljárásának posztulátora a Vatikáni Rádiónak úgy nyilatkozott: a nagy lengyel pápa szavai a mostani járvány idején is erővel visszhangoznak szívünkben.

És milyen igaza van! Napjaink hírei a világjárványról nem túl biztatóak: több százan halnak meg naponta, gyorsan terjednek a mutációk, a vakcinákról rémhírek terjednek, és az emberek türelme is fogytán van. Az idegesség, a helyzet kiélezettsége miatt hajlamosak lehetünk vádaskodni, félni. Gondoljunk ilyenkor bizalommal Szent II. János Pál pápa egyszerű, mégis lényegre törő gondolatára. 

II. János Pál óriási erőről tett tanúbizonyságot abban, ahogy megélte a betegségét. Minden emberbe beleégett az a kép, amit élete utolsó napjaiban hagyott ránk, nagypénteken az utolsó keresztúti ájtatosság végzésekor. A Colosseumnál már nem tudott fizikailag jelen lenni a sok zarándok között, ezért magánkápolnájában szorította magához a keresztet. Számára a kereszt volt az emberi fájdalom értelmezési kulcsa, és az a kulcs, amelyik megnyitotta a remény kapuját - mondta el a Vatikáni Rádiónak Oder prelátus. 

Próbáljunk meg nem félni, és együtt túl leszünk ezen az időszakon. 

Részletek forrása: vaticannews.va
Kiemelt kép: illusztráció

EZEKET IS AJÁNLJUK!

A világ érdekes. Kövesd a Konstans oldalát a Facebookon is!

Közzétette: Konstans – 2021. szeptember 1., szerda

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!