Segítség, beoltottak! Ezek az első tapasztalataink

2021.05.13

Így oltakoztunk mi, a Konstans szerkesztői - első rész.

A koronavírus elleni vakcinát már több szerkesztőnk is felvette, élménybeszámolóinkkal szeretnénk mindenkit regisztrációra és oltásra biztatni. A regisztrációval kapcsolatban már több írásban is adtunk áttekintéseket, ittitt és itt olvashatod el őket, a  vakcinainfo.gov.hu oldalon pedig minden  szükséges infót megtalálsz. 

Stift Simon

10:22-re kaptam oltásra időpontot, így én lettem az osztályomból az első beoltott diák. Az oltóponton minden rugalmasan ment, katonák fogadtak, akik leellenőrizték az irataimat, majd a váróba kísértek. A váróból egyszerre heten mentünk oltakozni, s bent függönnyel elválasztott helyekre kellett leülnünk. Az orvosok nagyon kedvesek, és vidámak voltak, ami szerintem a gyerekeket nagyon meg tudja nyugtatni, köztük engem is. Maga az oltás egyáltalán nem fájt, szó szerint egy szempillantás alatt be is adta a doktornő. Eddig semmilyen mellékhatást nem észleltem magamon, reményeim szerint ez így is marad.

Nem szándékozom ugyanazt fújni, amit napi ötször hallunk a tévéből, de 

ha magunkat nem is féltjük, legalább azért megéri oltakozni, mert csak így tehetünk azért, hogy soha többé ne kelljen több mint fél évet otthon, a barátainktól vagy családunktól elzárva tölteni.

Oltást adnak be Magyarországon. | Fotó: koronavirus.gov.hu
Oltást adnak be Magyarországon. | Fotó: koronavirus.gov.hu

Ókovács Benedek

Nem sokkal Simon után én is részesülhettem a Pfizer-féle koronavírus elleni oltóanyagból. Ugyancsak a váci Jávorszky Ödön kórházba kaptuk az időpontot, három óra előtt pár perccel érkeztem meg az épületbe (A papírom szerint 14:56-ra kellett menni, kivételesen nem is késtem el). Bent az ajtó mellett engem is néhány katona fogadott, akik - sejtve, hogy miért jöttem - immáron kérdés nélkül állítottak irányba a következő pultig, ahol már két ápoló várta a sorra kerülőket. A kért papírokat odaadtam, néhány másodperc alatt - immáron duplaannyi lappal a kezemben - folytathattam utamat az oltópont felé. Lehuppantam egy székre, ahol meglepetésemre ismerős arcokat is megfigyeltem (jó, annyira azért nem voltam meglepődve). Ugorjunk is az oltáshoz: kérték, hogy tegyük szabaddá a vállunkat, mindjárt jön az orvos. Mikorra teljesítettem a feladatot, érkezett egy idősebb nővér, aki a biztonság kedvéért kikérdezett, volt-e esetleg fejfájásom, betegségem az elmúlt időszakban. Nem, nem, nem - daráltam le a válaszokat, majd meg is jelent a doktornő, aki összvissz 10 másodperc alatt végzett. Semmit sem éreztem, körbe is néztem és észrevettem, hogy ez alatt az egy perc alatt már mind kész voltunk. Átvezettek minket egy régi tornatermi szobába, ahol egy negyedórás várakozást követően távozhattunk. 

Bennem van tehát a Bill Gates fejlesztette nanomikromegachipes génmódosított oltás, lehet tőlem búcsúzkodni... Viccen kívül, semmi tünet nem jelentkezett eddig (ha fog, még jelzek), 

az oltás ingyenes,  megvéd engem és másokat is. Kérlek, ha nem tetted meg, regisztrálj! 

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket itt tudod elolvasni. 


EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!