Ájulás az oltáson, mi lehet a háttérben??? 

2021.05.17

Folytatódik szerkesztőink élménybeszámoló-sorozata, immáron a második résszel. 

A héten több szerkesztőnk is megkapta a vakcinát, most Manczur Mátyás, a Konstans főszerkesztő-helyettesének élményei következnek pár mondatban. (A clickbait-es címért elnézést kérünk, alább viszont látni fogod, hogy volt alapja a címadásnak is)

"Én is sorra kerültem végre az oltottak listáján, és hétfőn 11.30-kor megkaptam a rettegett vakcinát. Akadtak ugyan kisebb nehézségek (rossz útvonalon jöttem a kórház felé, emiatt futni kellett, hogy elérjem az időpontot; nem találtam meg az épületet, ahová mennem kellett), de amikor végre megérkeztem a megfelelő helyre, már minden simán, és zökkenőmentesen ment. 

A gyors adminisztráció, és a rövid várakozás (egyik osztálytársunk anyukájával váltottunk pár szót) után egy terembe kísértek, ahol függönyökkel elválasztott saját fülkébe ülhettünk le. Az oltás beadása pillanatok alatt végbement, enyhe nyomást éreztem a karomban, és már készen is voltam. Ezután átkísértek minket egy nagyobb terembe, ahol kb. 8 másik beoltottal együtt vártuk a 15 perc leteltét.

Azt gondoltam, most már igazán semmi érdemleges nem fog történni, de tévedtem.

Egyszer csak egy kb. 18 éves srác fogta magát, és lefordult a székről. Persze azonnal érkezett 4 orvos, a fiú közben magához tért, lefektették, és vizet itattak vele. Ezután kicsit pánikolni kezdett, de az orvosok megnyugtatták. Az elsőre kicsit ijesztő jelenet magyarázatában persze nem a vakcina szörnyű mellékhatásait kell keresni: a srác, saját elmondása alapján nem a tűk legjobb barátja, és már korábban is volt hasonló oltás utáni ájulása. 

A biztonság kedvéért még pár vizsgálatot végeztek rajta, és bár sorsáról ezután semmi továbbit nem tudtunk meg, nem kételkedem benne, hogy teljesen egészségesen távozott az épületből. 

Így tettünk mi is, és immár a beoltottak előkelő társaságába tartozva térhettünk vissza az iskolába.

 Tényleg minden egyszerűen ment, és még az órákról is hiányozhattunk, szóval aki még nem regisztrált oltásra, annak nem tudok mást ajánlani, mint hogy tegye meg!"

Az előző részt itt olvashatod el. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!