"Jó barátokat tudtam szerezni, ez a legnagyobb érték" - Dobó Márton

2021.03.23

Az Öregdiák interjúk nyolcadik részében Dobó Mártonnal beszélgettünk.

Melyik az a két élmény, emlék, melyre a legszívesebben emlékszel vissza az itt eltöltött évekből?

Elsőként két dolog miatt emlékszem vissza szívesen: a menza és a műfüves pálya...A viccet félretéve (mondjuk tényleg jól főznek és a pálya is szuper!), a közösségért választottuk a piaristákat. Nagyon hálás vagyok azért, hogy az életemnek ezt a nyolc fontos évét egy nagyon jó közegben sok barátot, és persze tudást szerezve tölthettem.

Az egész egy nagy jó emlék, de ha kettőt kell kiemelni, akkor a végtelen focizások alsóban és az osztálykirándulások - sok helyet kerestünk fel, izgalmas, de közben mégis tartalmas programok voltak.

Az osztályunk nagyon jó közösséggé forrt össze,

nagyon szerettem és csomó jó emlék fűz hozzájuk. Szerintem az volt benne a legjobb, hogy a végére mindenki megtalálta a helyét az osztályban, és senki nem volt kiközösítve. A cserkészet kicsit más tészta, már nem olyan értelemben, hogy ott kevésbé éreztem volna jól magam. Végig kísérte a piaros éveimet, sőt még mindig aktív csapattag vagyok. Nagyon sok közös élmény, portya, tábor pillanatai jutnak most eszembe, összességében nagyon megérte és ajánlom mindenkinek. 

Jó barátokat tudtam szerezni, ami talán a legnagyobb érték, amiért hálás vagyok.

Mit kaptál a Piarista Gimnáziumtól? Milyenek voltak a tanáraid?

Egy megtartó közösséget és keresztény nevelést kaptam, amit sehol máshol nem tudtak volna átadni. Köszönöm a tanáraim segítő, türelmes munkáját!  

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!