Nincsenek áldozatai a kárpátaljai rakétacsapásnak

2022.05.03

A háború kezdete óta először érte légicsapás a nyugati, magyarok által is lakott régiót. A friss hírek szerint nincsenek áldozatok. 

Infrastrukturális létesítményt ért légitámadás Kárpátalja egyik hegyvidéki járásában május 3-án este - közölte a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) alapján az index.

A hatóságok a helyszínen jelenleg azon dolgoznak, hogy tisztázzák, vannak-e sérültjei vagy áldozatai a légitámadásnak

- jelentette Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója. Bejegyzésében hozzátette: a helyszínen senki ne készítsen videót és fotót, mert ezzel is segíthetik az ellenséget.

Vitalij Glagola újságíró értesülései szerint a volóci területen csapódott be egy rakéta - írja a Kárpátalja.ma. A kárpátaljai Volóc a legközelebbi ukrán-magyar, a Csap-Záhony határátkelőtől 115 kilométernyire található. 

Nincsenek áldozatok

Néhány perccel ezelőtt jelent meg egy poszt a kárpátaljai OVA Facebook-oldalán, mely szerint nincsenek áldozatai a támadásnak. 

⚡️ За попередньою інформацією постраждалих унаслідок ракетного обстрілу у Воловці немає – Закарпатська ОВА

Közzétette: Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка – 2022. május 3., kedd

Oroszország Ukrajna elleni háborúja 69 napja tart, ez alatt az időszak alatt még nem érte légicsapás Kárpátalját. 

Kiemelt kép: illusztráció/Index

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!