Nekünk a kereszténység - Konstans-szerkesztők röviden vallásosságukról

2022.10.18

A Konstans szerkesztői néhány mondatban a kereszténységgel fennálló kapcsolatukról és arról, hogy mit jelent a kereszténység. 

Tóth Márton (konzulens, szerkesztő)

Nekem a kereszténység egy tartóoszlop, mestergerenda vagy sarokkő az életemben, amely ebben az összetett és zavaros világban támaszt nyújt és utat mutat.

Manczur Mátyás (főszerkesztő-helyettes)

Nekem a kereszténység egy normarendszer, ami segít eligazodnom a világban és segíti a mindennapi döntéseimet, hogy tudjam, mi a jó és mi a rossz. A lelkiismeret által így sikerül folyamatosan jobbá válnom, ezért amellett, hogy kijelöl egy utat nekem, meg is hív arra.

Szederkényi Pál (rovatvezető, UniKornis)

Nekem a kereszténység az, ami által megélhetem a hitemet. Átsegít a hétköznapok terhein, és mindig van remény, ha bűnt követek el, hogy Isten szeret és megbocsát. A szeretetet én is igyekszem közvetíteni. Továbbá sok szuper közösséget is kaptam, a keresztény közösségek sok jó emberrel hoztak össze. Büszke vagyok, hogy magyarnak születtem, hogy vallásos keresztény vagyok és hogy piarista diák vagyok!

Molnár Sára (újságíró, UniKornis)

Nekem a kereszténység kapcsolat Jézussal az embereken keresztül. Bizonyíték arra, hogy Isten itt van közöttünk a Földön. Nem utolsósorban, hogy nem csak itt van, de gondoskodik is az emberekről!

Ókovács Benedek (főszerkesztő)

Nekem a kereszténység az egyik legszebb titok az életemben. Titok, mert kisgyerekként ösztönösen, az idő múlásával pedig egyre inkább az értelem, az értékszemlélet felől jelenik meg az életemben. Hálás vagyok, hogy keresztény vagyok és, hogy lehetek keresztény, mert itt nincs mellébeszélés: jó van és rossz, a handabanda megmarad a hétköznapokra. 

Ez a cikk a Konstans kampányának részeként jelenik meg, melyben arra buzdítjuk olvasóinkat, hogy vallják meg hitüket a népszámláláson. A nepszamlalas2022.hu oldalon szerda délelőttig, azt követően kérdezőbiztosoknál lesz lehetőségünk megvallani hitünket, ami az elkövetkező években számos döntés meghozatalakor fog számítani. Oldalunk sohasem titkolta keresztény elkötelezettségét, erről részletesen olvashatsz itt és itt is.

"Mert amiképpen holt a test lélek nélkül, aképpen holt a hit is cselekedetek nélkül."
(Szent Jakab level 2,26)

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!