Patrocínium - másképp

2020.11.25
Illusztráció
Illusztráció

A vírushelyzet átírt mindent, így az iskolai ünnepet is.

Korábbi éves cikkünkben visszaidézhetitek, milyen volt egy "átlagos" Patrocínium. Tavaly novemberben iskolánk diákjai és tanárai még maszk nélkül, együtt emlékeztek a Piarista Rend alapítójára, Kalazanci Szent Józsefre. Közösen vehettünk részt az azt követő ünnepségen, ebéden. Idén szó csincs ilyenről. Az iskolánk több, mint fele digitális oktatásban van, így csak az online közvetítés segítségével láthattuk a szentmisét. 

Kalász Ákos Igazgató Úr idén is átadta a legfontosabb elismeréseket, a Migazzi-díjat Menyhárt Gellért diáktársunk kapta. Az iskola vezetője Lobmayer Imre Tanár Urat is köszöntötte 25 éves iskolai jelenlétének évfordulóján. 

Mivel a nyolcadik osztály feletti tanulók digitális oktatásban állnak, így a nap legidősebb diákjai (a 7. és 8. osztály) a Díszteremben vettek részt koncerten, a kisebbek pedig Kalazanci-vetélkedőn mérték össze tudásukat. A nap ünnepi ebéddel zárult.

Azoknak, akik visszaemlékeznének a korábbi Patrocíniumokra, vagy meghallgatnák a szentmisét, készítettünk egy kis link-válogatást:

A tavalyi Patrocíniumról készült Kommentár Nélkül videónkat itt nézheted meg, a korábbi cikkeinkben képekkel kiegészítve itt, itt és itt a Patrocíniumról olvashatsz, itt pedig a mai szentmisét nézheted vissza.

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!