PATROCINIUM-SPORTNAP-NYÍLT NAP - XXL kiadás

2018.12.01

A galéria mellé most jön a cikk is!

Kezdjük Kalazanci Szent József pártfogásának ünnepével!

A nap reggel 9:00-kor kezdődött a Székesegyházban, ahol ünnepi szentmisét ültünk rendalapítónk tiszteletére. A mise végén Kalász Ákos igazgató úr köszöntötte Lachegyi Éva tanárnőt és átadta a tavaly alapított Kalazanci-díjat Hujbert Menyusnak. A mise után az ötödik és hatodik osztályok kivételével(akik Kalazanci-vetélkedőn vettek részt) az egész iskola átvonult a Madách Imre Művelődési Központba, ahol a patrocíniumi ünnepi műsor keretében láthattuk a PIAR Ki?Mit?Tud döntőjét(Csepregi Lilla, osztályunk tagja fuvolás produkcióját a zsűri különdíjjal jutalmazta), megtudhattuk a tavalyi LaudeTour eredményeket és bemutatták a Színjátszókör új darabját, a Shakespeare feldolgozásokat. Az Igazgató Úr beszédében kiemelte, az, hogy meg tudjuk élni ünnepünket, a legnagyszerűbb dolog.  A programban ezután ebéd szerepelt, amit ünnepi ajándék édességgel fogyaszthatott el az iskola összes tanulója a menzán. 

"Az, hogy meg tudjuk élni ünnepünket, talán a legfontosabb dolog. "


Kalász Ákos beszéde a Művelődési Központban. Fotó: Ókovács Benedek
Kalász Ákos beszéde a Művelődési Központban. Fotó: Ókovács Benedek
Csepregi Lilla fuvolajátéka közben. Fotó: Ókovács Benedek.
Csepregi Lilla fuvolajátéka közben. Fotó: Ókovács Benedek.

16:00- tól a kilencedik évfolyamtól felfelé a díszteremben Christian party volt, ezt közös szentségimádással, elcsöndesedve zártuk.

Ez egy méltó nap volt Kalazancius tiszteletére. 


Most elmeséljük a a PAD Sportnapjának történetét!

A program 15:00-kor Kalász Ákos igazgató úr diáktanya-avató beszédével kezdődött, ami után Radnics Zoltán atya szentelte fel iskolánk új helyiségét. Ezek után már a tanulókonyhában volt ünneplés, igazgató úr megköszönte többek között Eszter néninek és a műszaki munkatársaknak, hogy áldozatos munkájukkal hozzájárultak a konyha elkészüléséhez. Ez után már elkezdődtek a sportnap programjai: sakk Virág Bálint NB1-B-s sakkmesterrel és Juhász Gábor tanár úrral, ping-pong, társasjátékszoba, röplabda, szkanderbajnokság, majd 17:30 körül a multiball helyett megtartott kézilabda Aradi László tanár úrral(a multiballra kevesen jelentkeztek). De volt még foci is természetesen és ne feledkezzünk el az ezzel párhuzamosan tartott Balkovics-féle könyvbemutatóról sem! A programok egészen este 10 óráig tartottak, ezek alatt az újonnan felavatott tankonyhában várta a pihenni vágyókat a büfé, speciálisan készített kávéval és más finomságokkal. 

A program örökké emlékezetes marad. 

Felszenteltük a tankonyhát.
Felszenteltük a tankonyhát.
Különleges kávé készítése. Fotó: Ókovács Benedek
Különleges kávé készítése. Fotó: Ókovács Benedek

A Nyílt napról:

A nyílt napra december első napján került sor iskolánkban. A tanulók sok látványos beszámolóval, előadással készültek a jelentkezni vágyó negyedikes és nyolcadikos diákoknak. Csak hogy pár számot említsünk: rajzfoglalkozás, fizikai és kémiai kísérletek, Nyelvek terme, boncolás és "Agáta simogató", de emellett még számos érdekes programot megtekinthettünk. A szülőknek igazgatói tájékoztató volt a díszteremben, vagy megismerkedhettek a szülői közösség tagjaival is. Osztályunkból legalább 10 fő állt segítőnek a napra.  13:00-tól be lehetett járni a kollégiumot, vagy benézhettünk valamelyik hangulatos kávéházba is. A nyílt nap összességében nagyon jól sikerült, sok jelentkezni vágyó diák már most barátságokat kötött, nagyon szurkolunk nekik az egy hónapon belül megírásra kerülő felvételijükön is!Biológia a nyílt napon. Fotó: Manczur Mátyás
Biológia a nyílt napon. Fotó: Manczur Mátyás
Készülnek az alkotások a rajzteremben! Fotó: Manczur Mátyás
Készülnek az alkotások a rajzteremben! Fotó: Manczur Mátyás

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!