Pletykák keringenek Kim Dzsongun haláláról

2020.04.26

Pletykák keltek lábra a világ egyik legismertebb vezetőjének életéről/haláláról, miután április 15-én nem jelent meg az Észak-Koreában fontos, Kim Ir Szen elnök születésnapjára rendezett megemlékezésen.

Azóta a hírügynökségek biztos forrásokra hivatkozva allítanak szokatlan fejleményeket.

Kim Dzsungun meghalt?

 Az amerikai TMZ is megírta, hogy japán és kínai oldalak azt írják, vagy meghalt vagy kritikus, visszafordíthatatlan állapotban fekszik halálos ágyán az észak-koreai vezető. A TMZ hivatkozott egy hongkongi hírcsatorna egyik vezetőjének posztjára, aki nagyon megbízható forrásra hivatkozott, de még az ezt megíró TMZ is kiemelte: semmilyen megerősítés nem érkezett ezzel kapcsolatban.

HIRDETÉS

A Reuters hírügynökség szombaton bennfentesekre hivatkozva arról írt, hogy Kína egészségügyi szakértőket és kormányzati tisztségviselőket küldött Phenjanba. Az értesülést hivatalosan nem erősítették meg szintén, és a hírügynökség is hozzátette, az utazás célját nem sikerült kideríteni.

Vannak hírportálok, amik szerint Kim Dzsongun nem halt meg, állapota javult és hamarosan rendezvényeken is részt fog venni, viszont azt sem felejthetjük el, hogy Kim Dzsongun családjában gyakoriak a szív-és érrendszeri betegségek, továbbá az elnök erős dohányos és erősen túlsúlyos is. 

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!