Rendkívüli: 10 koronavírusos a váci NKSE-nél

2020.06.30

A csapat hivatalos oldalán jelent meg a közlemény. A tagok jól vannak, a munkát több hétre felfüggesztik.

A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett közös munkát felfüggesztik, s leghamarabb csak július 20. után kezdődhet ismét el a felkészülés.

A váci női kézisek május 25-én kezdték el a közös munkát a koronavírus okozta leállás után, s folyamatosan betartották az újraindulással kapcsolat szigorú egészségügyi ajánlásokat, azaz heti kétszer vértesztet végeztek a játékosokon és a szakmai stáb tagjain, amelyek minden alkalommal negatív eredményt.

Az óvintézkedések dacára a múlt héten többen is a koronavírushoz hasonló minimális tünetek megjelenéséről számoltak be, ami után mindenkinél PCR-tesztet végeztek, amely jelenleg tíz játékosnál kimutatta a koronavírus-fertőzést.

A klub hivatalos közleménye szerint a szakmai stáb tagjainak eredménye negatív lett.

A pozitív eseteket produkáló játékosok mindegyike tünetmentes, a szabályok szerint az érintettek 14 napos karanténba vonulnak. Mindez azt jelenti, hogy a közös munka egyelőre szünetel, és leghamarabb július 20. után kezdődhet újra, ám azt újabb tesztek és terheléses, valamint kardiológiai vizsgálat előzik meg.

Forrás: vadhajtások.hu

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!