Schwarzenegger a vírustagadóknak: "Csesszétek meg a szabadságotokat!" 

2021.08.13

A volt kormányzó és filmsztár mérgelődik, mert szerinte sokan még mindig elhiszik a vírustagadók zagyvaságait.  

Még mindig vannak emberek, akik tagadásban élnek. Még mindig vannak emberek, akik nem hisznek a maszkban. Még mindig vannak emberek, akik azt mondják: nem kell távolságot tartanunk, és hasonlók"

- mondta a 74 éves sztár.

Szerinte az embereknek bízniuk kell az olyan szakértőkben, akik sokáig tanulmányozták a kérdést, mint például dr. Anthony Fauci amerikai virológus. - írta a 888.hu cikkében. 

Azt hiszem, az embereknek tudniuk kell, hogy itt van egy vírus, amely megöli az embereket. Az egyetlen módja annak, hogy ezt megakadályozzuk, az oltás, a maszkviselés, a távolságtartás és a rendszeres kézmosás! Ne csak arra gondolj, hogy zavarják a szabadságodat!"

Nem! Cseszd meg a szabadságodat! A szabadsággal kötelezettség és felelősség is jár, nem lehet csak annyit mondani, hogy jogom van X, Y, Z-hez, ha ez másokat is érint

- tette hozzá Schwarzenegger.

Gúnyolta azokat is, akik az elveikre és szabadságjogaikra hivatkozva dacolnak a maszkviseléssel.

Igen, szabadon dönthetsz, hogy viselsz-e maszkot. De felelőtlen vagy, ha nem hordasz, mert a körülötted lévőket is meg kell védened!"

- zárta szavait Schwarzenegger.

Egyes szakértők szerint az oltottaknak is kellene maszkot hordaniuk annak érdekében, hogy a delta variáns miatti fertőzésszám-emelkedést mérsékeljék. Egy újabb lezárás kárt okozna a gazdaságnak, és számos nem kívánt egészségügyi következménnyel járna.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!