Soha nem látott intézkedések, emelkedő adatok

2020.03.19

Soha nem látott, drasztikus intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor tegnap. A gazdaság területén idén recesszió várható, (tehát szinte nem lesz gazdasági növekedés) számos stratégiai ágazat, például a turizmus soha nem látott mélységbe zuhanhat. 

A miniszterelnök ezért bejelentette, a gazdaság megvédéséért idén a már megkötött, felvett hiteleket nem kell törleszteni, a maximális kamatot 5%-ban maximalizálják, számos módszert vezetbek be a munkavállalók és a munkaadók közt. 

"A kormány elsődleges gazdasági célja a munkahelyek védelme"-tette hozzá a miniszterelnök. Ezért a munkáltatók közteherviselési kötelezettségét június 30-ig elengedik. 

Magyarországon ma már 73 fertőzöttről tudni, számok folyamatosan növekedni fog, egyre nagyobb tempóban. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint számuk akár tízszerese is lehet a mostaninak napokon belül, mivel az ország a vírus csoportos terjedésének szakaszába lépett. 

Maradj otthon! Vigyázzunk egymásra!

Ez a legfontosabb: maradj otthon! Egyre több közszereplő, híresség száll be a kampányba. Kovács András Péter karanténslágert írt az otthonmaradásról, de beszállt a kampányba Gyurta Dániel, Bodrogi Gyula, Deniz, számos politikus, humoristák, zenekarok is. 

A kormány új tájékoztató filmeket jelentet meg a közeljövőben, az első itt van:

Kérdezzetek! Válaszolunk! 

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!