A székelyek elképesztő hajrával zárták a kampányt és győzni tudtak 

2021.05.07

Révbe ért a Székely nemzeti Tanács aláírásgyűjtése, bőven felülteljesítették az elvárásokat. 

Azt mondták, nem tudjuk megcsinálni! Azt mondták, a határon túliak sorsa őket nem érdekli. Azt is mondták, hogy hiába húzunk bele, semmi sem lesz belőle. És mit tettünk mi? Belehúztunk! Megcsináltuk! A többi? Lárifári! KÖSZÖNJÜK, MAGYARORSZÁG, KÖSZÖNJÜK EURÓPA! 

- olvasható az Írdalá.hu Facebook-bejegyzésében. A május hetedikei határidő egyben a 11. ország, Belgium megszerzését is jelenti, 12:05-kor gyűltek össze az aláírások. A 15 hónapos aláírásgyűjtés nemzeti egyetértést, politikai, társadalmi és gazdasági összefogást, illetve az európai nemzeti kisebbségek összetartását is eredményezte, így megnyílt az út a kisebbségek érdekeinek hatékony érvényesítése felé. 

Tavaly május hetedikén járt le az első határidő, amikor magyarok százezrei fogtak össze és írták alá a petíciót. Az alábbi országokban gyűltek össze az aláírások: Magyarország, Románia, Horvátország, Svédország, Spanyolország, Lettország, Litvánia, Szlovénia, Szlovákia, Írország és végül Belgium. 

A következő lépés a brüsszeli vezetés meggyőzése lesz, ahogy a kampány főnöke, Pesty László fogalmazott: "Brüsszel asztalára magát Brüsszelt is le tudják rakni". 

Kapcsolódó írásainkat itt, itt és itt olvashatod. 

Kiemelt kép: Béli Balázs/Alfahír

#hírszerző

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!