A Konstans első hónapja - köszönjük!

2021.06.01

Egy hónapja újult meg az oldalunk, így telt az első 30 nap. Elemezzünk kicsit!

Május elsején, másfél napos technikai átállás után megújult a váci piarista diákok oldala, egy hónapja Konstans néven tudtok megtalálni minket. Mi történt ebben a hónapban és mire kell számítanotok a közeljövőben?

Kezdjük kicsit a számokkal, de csak röviden. Oldalunk olvasottsági adatai a szolgáltató, a Webnode információi szerint eddig is dinamikusan nőttek (például 2019 májusában csak 2.500 olvasást, míg 2020-ban már 7.000-et generált az oldal). 2021 áprilisában ez az adat 17.000 felett volt, a megújulást követő hónapban, azaz májusban pedig már több, mint 31.000 - ezzel ez lett az abszolút rekorder hónapunk, az idei teljes olvasottság közel harmadát generálva.  

Az oldal megújításával ez is volt a célunk: a váci diákok felé kinyitni az oldalunkat.

De mivel telt az első 30 nap? 

Kiadtunk 41 cikket, azaz naponta átlagosan 1,37 cikk jelent meg az oldalunkon. Nagyinterjút készítettünk Győrfi Pállal, az OMSZ szóvivőjével, beszélgettünk Tata polgármesterével is, de a diákságot sem hagytuk mikrofon nélkül: az elmúlt hónapban minden héten jelentkeztünk videós tartalmakkal is. 

De emellett...

Folytatódott az Országbemutató sorozatunk, elindult a Hétvégi Gyors rovat, fényképgalériával jelentkeztünk a ballagásokról, elindult a Szavazz! sorozat, beszámoltunk a legfontosabb hírekről: úgy napelemparkról, mint járványról, izraeli konfliktustól grafikonszemlén át portrécikkekig. Élő közvetítésben "ünnepeltük" a Star Wars világnapját, bemutattuk Boldog Salkaházi Sára életét, beszámoltunk újságíróink oltakozásáról is. 

És közben tervezgetünk a háttérben, kicsit beszéljünk a jövőről is.

Amennyire időnk és energiánk bírja, folytatjuk a munkát, 

a napokban debütál egy videós műsorunk, melyben főként művészekkel fogunk beszélgetni, erről hamarosan tudni fogtok! A szavazatok alapján a héten jelentkezünk aztán a Dóm és a Püspöki Palota között húzódó alagút bemutatásával is, illetve érkeznek a rovatok, sorozatok újabb részei is. További portrécikkekre is számíthattok, illetve újraindítjuk a diákinterjúkat is. 

Azért, hogy minél többen megismerhessék az oldalt, plakátkampányt indítottunk az iskolában, hamarosan újabb hirdetésekkel rukkolunk elő, úgy a hagyományos, mint a netes felületeken is. 

Elképesztően hálásak vagyunk azért, hogy gyakorlatilag megduplázódott az olvasótáborunk, hatalmas megerősítést jelent ez, ennek szellemében, felelősségét átérezve, továbbra is hitelesen, függetlenül, de nem értéksemlegesen írjuk a Konstans oldalát - diákoktól, nem csak diákoknak. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!