Nekünk a Konstans - szerkesztők a Konstansról

2023.02.01

A Konstans szerkesztői néhány mondatban a Konstansról, a konstansos évekről, élményekről. 

Molnár Sára (újságíró, UniKornis rovat)

Számomra a Konstans lehetőséget adott kipróbálni magamat, beletanulni az újságírás műfajaiba, illetve az Evangélium hirdetésére. Elsősorban azért vagyok hálás, mert hátteret biztosított szentek portréinak, és segített megismertetni őket egy szélesebb körrel, akik talán enélkül nem hallottak volna például Chiara Lubichról vagy akár Claire de Castelbajacról, mivel földrajzi értelemben "távoliak" tőlünk. Az, hogy még esetleg nem hívők, vagy más vallásúak is olvashattak róluk, nekem külön öröm. Kiemelném még az interjúzásbeli tapasztalatomat, amikor megpróbáltam kilépni a saját kis világomból, és mást kérdeztem arról, hogy milyen az ő szemüvegén keresztül nézve a világ. Ez a legszebb élmény talán, amit az újságírás adhat! 

Zahorecz Bence (szerkesztő, Videó rovat)

Nekem a Konstans több mint egy oldal. Itt barátokra tettem szert. És ami a legszebb, hogy ezekkel a barátaimmal oszthatjuk meg közös értékeinket Veletek, olvasókkal, nézőkkel. 

Kalász Anikó (újságíró, UniKornis rovat)

Hatalmas dolognak tartom, hogy született egy ötlet, amely meg tudott valósulni és fenn tudott maradni éveken át, nem is akármilyen, egyre jobb és igényesebb kivitelben, eredeti, sajátos módon. Aktív olvasója és néha aktív szerkesztője voltam. Köszönöm a színes, tartalmakat, a programokat a Konstans kínalatában, a tanulás folyamatos lehetőségét. Hiányozni fog! 

Tóth Márton (konzulens, szerkesztő)

Nekem a Konstans az az oldal ami megmutatta hogy diákként is lehet nagyot alkotni.

Jakus András (újságíró, Hírszerző)

Hit, Szeretet, Család. Egy olyan dolgot adott nekem a Konstans, amelyet sosem fogok elfeledni. Köszönöm! 

Szederkényi Pál (rovatvezető, UniKornis)

A Konstans számomra nagyon nagy élmény volt, mivel be tudtam bizonyítani magamnak, hogy jó vagyok valamiben. Megtanultam, hogy tudok nagy emberekkel beszélni és kutatni olyan témákban, amik engem mindig is érdekeltek. Jó volt egy olyan közösség, ahol több különböző ember dolgozott egy célért. A népszerűség, az ismertség az iskolában nagyon jól esett. A legnagyobb emlék az marad, mikor a Kárpátia Zenekar énekese koncerten ajánlotta portálunkon a gitárosukkal készült interjút. Köszönöm, hogy tagja lehettem ennek a nagyszerű újságnak. 

Manczur Mátyás (főszerkesztő-helyettes)

Nekem a konstans rengeteg vidámságot és szórakozást jelentett. A videózások során rengeteg meglepő, új helyzettel találkoztam. Úgy hiszem, hogy én is sokat fejlődtem, tanultam a közös munka során, gondolok itt mind a kamera előtti szereplésre, vagy a cikkírásra. Összességében hálás vagyok, hogy annak idején elkezdtem ezt a Konstans mókát, hiszen sok jó emlékem van erről a 4-5 évről.

Ókovács Benedek (főszerkesztő)

Konstans: annyi minden egyszerre - a közös munka, erőfeszítések élménye, aztán a munka gyümölcsének élvezete. Közösségiség, humor, tudományok, művészetek olvasztótégelye volt a Konstans szerkesztősége, ha patetikusan kellene fogalmazzak. A legnagyobb elismerés és köszönet a szerkesztőinket illeti: önként, önszorgalomból, lankadatlan munkakedvvel és szeretettel vettek részt a mindennapi működésben, a legszínesebb tartalmakat előállítva. Ilyet még nem láttam, de a Konstans utáni időkre gondolva, remélem, fogok még látni. 

Videóban is búcsúzunk, melyet itt lehet megtekinteni :)

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!