Totális győzelem a Diákolimpián, Piar-Boronkay: 3-0

2022.04.20

Veretlenül nyerte meg a Diákolimpia Vácon megtartott elődöntőjét a váci Piarista Gimnázium csapata. 

A teljes torna alatt veretlenül, 3-0-ás, meggyőző arányú győzelemmel nyert szerdán a váci Piarista Gimnázium csapata a körzeti elődöntőn. A futballcsapatba az iskola több osztályából kerültek be játékosok, akik többek között ceglédi és budakalászi csapatokkal mérkőztek meg. 

A döntőben a torna negyedik résztvevőjével, a Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium csapatával mérkőzött meg a piarista összeállítás. A hazai piaristák hamar megszerezték a vezetést, majd kevéssel a vége előtt be is állt a végeredmény: 3-0.

A Konstans Zahorecz Bencét (11.A) kérdezte a meccs után. Szerkesztőtársunk, aki a döntőben két találatot is szerzett, elmondta, hogy annak ellenére, hogy nem a piarista csapat volt az esélyes, tiszta szívvel küzdött a csapat. 

A Boronkay elleni győzelemről elmondta:

Több dolognak is köszönhető, hogy nyerni tudtunk. Először is, szerintem nem úgy készültek fejben ellenünk, mint ahogy kellett volna, lebecsültek minket. Másrészt, a második győzelmünk után nekünk már megvolt a biztos továbbjutásunk a döntőbe, ezért nem kellett feszülten játszanunk, örömfoci volt. 

Arra a kérdésre, hogy számolt-e azzal, hogy gólt is fog lőni, így válaszolt:

Hát, védő voltam... Reméltem, hogy össze fog jönni, de nem törtem volna össze, ha ma nem megy be. Örültem neki, de a fontos, hogy nyertünk.

A döntő hangulatával kapcsolatban külön köszönetet mondott a kiérkező diákoknak és tanároknak. A PAD-nap hangulatát felidéző 30 perces mérkőzést több mint százan követték a pálya mellett és a lelátókon, Zahorecz úgy fogalmazott: 

Lelkileg sokat segítettek a szurkolók, az ellenfél pedig azt hallgathatta, hogy "Hajrá, Piar!"

A győztes keret tagjai: Maruszki Bálint, Lakatos István, Dibuz Vilmos, Szmejkál Zsombor, Czombos Mátyás, Barta Benedek, Pistyúr Imre, Hajdú Benjámin, Zahorecz Bence

Kiemelt kép: Facebook - Piarista Gimnázium - Vác

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!