Járvány? Háború? Farsang!

2022.02.25

A háború kitörésének hírének ellenére felszabadultan telt a diákfarsang pénteken Vácon a piaristáknál.

2 éve volt utoljára farsangi bál a váci Piarista Gimnáziumban, így nagy volt a készülődés az idei felsős diákfarsangra, melyen - a hagyományok szerint - egy előre meghatározott tematikában kisorsolt instrukció, témamegjelölés alapján kellett az osztályoknak produkciót összeállítaniuk. Szinte minden osztály ki tudott állni műsorral, volt olyan végzős osztály is, ahol egy két fős gárda képviselte az egész közösséget. 

A téma a "Zene evolúciója" volt, melynek keretein belül minden osztály egy-egy zenei korszakot kapott, melyből zenés-táncos, de legfőképpen kreatív produkciót kellett faragniuk. Az osztályok egymásutánban léptek fel a többiek előtt. A színes művek közül a legjobbakat egy tanárokból álló zsűri választotta ki. 

A műsorok után - a járvány jelenléte miatt - csak korlátozottan, rövidítve került megrendezésre a hagyományos Christian Party, illetve elmaradt a közös étkezés is. A rövid tánc és az eredmények kihirdetése (a 9.A osztály nyerte meg a farsangot rap-párbaj műsorával) után Vass Bálint S.P. vezetésével az összegyűlt tömeg elénekelte az Úrangyala imádságot az orosz-ukrán háború mielőbbi lezárásáért és a békéért

Rövid képgalériánk az eseményről megtekinthető alább:

Kiemelt kép: Ókovács Benedek/Konstans

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!