Kalász Ákos folytatja a Váci Piarista Gimnázium élén

2022.01.14

2022 augusztus 1-jén kezdődik az új igazgatói ciklus, melyre a mai döntés értelmében ismételten Kalász Ákost kéri fel a fenntartó.

"Tartományfőnökként - a nevelőtestület véleményének kikérése és a tartományfőnök tanácsának támogató szavazása után - Kalász Ákos intézményvezetői megbízatásának 2022. augusztus 1-től, újabb Öt évre történő meghosszabbításáról döntöttem"

- ez áll abban a levélbeli tájékoztatásban, melyet a pénteki napon a váci piarista diákok és szülők részére küldött a tartományfőnök. Szakál Ádám levelében megjegyezte: a döntést a diákok által kitöltött kérdőívek, a tanári és egyéb iskolai közösségekkel lefolytatott megbeszélések is segítették. 

Kalász Ákos 2000-ben végzett a váci piaristáknál majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytatta tanulmányait. 2008 óta tagja az iskolai vezetői csapatnak. 2017 óta tölti be a Váci Piarista Gimnázium igazgatói pozícióját. 2017 előtt Futó Béla igazgató munkáját igazgató-helyettesként is segítette. A magyar-latin szakos intézményvezető új ciklusát 2022 augusztus 1-jén kezdi meg. A Konstans megkereste Kalász Ákost is, aki a hírrel kapcsolatban elmondta:

"Alapvetően öröm van bennem. Bár a tartományfőnök maga dönt az ilyen kérdésekben, a procedúra során mégis érzékelhető volt azon közösségek bizalma, akik körbevesznek"

Az iskola elmúlt 5 évében számos fejlesztés történt: felújították a műfüves pályát, a kémiai labort és előadót és a kistornatermet, új iskolabútorok is érkeztek. 2019-ben országos hírértékkel bírt a Kornis Gyula szobor felavatása is. A gimnázium bevezette a "++" intézményét, melyben kilencedik és tizedik osztályban saját érdeklődésük szerint orientálódhatnak a diákok. A kilencedik évfolyamos hittanoktatást is megújították, de együttműködésbe lépett az iskola az időközben megnyílt Kilátó Központtal is.

"Sok olyan folyamat van, amire jó ránézni, hova jutott 5 év alatt." - mondta erről Kalász Ákos. 

"Azt mondanám, hogy folytatni ezt a munkát, amit megkezdtünk. Keresni fogom a lehetőségeket a diákokkal való együttműködésre, illetve arra is, hogy a diákok megélhessék felelősségüket.

Szellemi műhelyt, az ismeretgazdag oktatás-tanulás élményét kell megteremtsük. A gimnáziumból elballagottak a legtöbbször az iskola közösségeire emlékeznek szívesen, azt szeretném, ha e mellé felzárkózna az iskola szellemi műhelyének híre is."

- tette hozzá az igazgató. 

Kiemelt kép: Kalász Ákos a Váci Piarista Gimnázium 2021/22-es Veni Sancte évnyitó szentmiséjén a Szent Anna piarista templomban. Fotó: Ókovács Benedek/Konstans

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!