Tisztújító üléssel kezdődött az év a Piarista Diákönkormányzatban

2022.09.12

Több személyi változás is volt a diákönkormányzat vezetői között, az elnök személye változatlan.

Szeptember kilencedikén tartotta idei első ülését a PAD, azaz a PiaristA Diákönkormányzat. Az év első ülésén először Ókovács Benedek, a PAD elnöke tartott évértékelő beszámolót. Elmondta, számos programmal készültek tavaly, melyek célja alapvetően az volt, hogy a járványidőszak után a vírus előtti szintre pörgethessék az iskolai közösségi életet. 

A revízió után Kalász Ákos, a Piarista Gimnázium igazgatója mutatta be az iskola éves munkarendjét, melyet a diákönkormányzat - több kiegészítő kérdés felvetése után - elfogadott. Az idei évre a PAD többek között azt a célt tűzte ki, hogy kidologozásra kerüljön egy szervezeti-és működési szabályzat, melyben pontosan meghatározásra kerül a diákönkormányzat szerepe és működése. 

"Ez a projekt, ha megvalósul, országos tartományi szinten is követendő példa lehet" 

- mondta Kalász Ákos. 

Ezt követően sor került a diákönkormányzat éves tisztújítására. Az 1 éve az elnöki faladatokat ellátó Ókovács Benedeket megerősítő szavazással kérték fel újabb egy évre, azonban történtek személyi változások is: az alsóbb évfolyamok elnökeként (a jegyzői feladatköröket betöltve) került megválasztásra Matisfalvi Eper, a PAD első női elnöke. Ezzel egy több éve elfeledett intézmény, a kettős elnökség rendszere térhetett vissza. 

Miután a PAD alelnöki tisztje is megüresedett, itt is változás történt: Gável Mártont szavazta meg - szintén egyhangúlag, komoly beszédet követően - a diákönkormányzat. A PAD idei munkáját is Petrovics-Nagy Annamária tanárnő segíti.

A PAD a héten újabb gyűlést tart, melyen áttekintik az év terveit, illetve megkezdődik több új projekt tervezése is. A PAD fontosabb eseményeiről és híreiről, ahogy eddig, idén is rendszeresen beszámolunk majd. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!