Oroszország és Nagy-Britannia jövő héten oltani kezd, itthon is közel a vakcina

2020.12.03

Bíztató koronavírus hírek érkeznek, olvasd el, fontos!

Mí az egész világon tombol a második hullám és egyre több a halálos áldozat, a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinák engedélyeztetési szakaszuk végén vannak. Sőt, a Pfizer nevű cég 95%-os hatásfokú készítménye Nagy-Britanniában már alkalmazható is, miután az egészségügyi hatóság bevizsgálta, így az állam már a jövő héten megkezdheti 5 millió ember beoltását. Azért tart ennyire "elöl" Nagy-Britannia, mert a Pfizer először az Egyesült Államokba és a különálló szigetországba szállít a készítményből, az Európai Unióba későbbi CSAK szállítmányok érkeznek. Magyarország kormánya már több mint 50 milliárd Forint értékben kötött le vakcinamennyiséget, több vakcinagyárral is alkura lépve, így hazánkba a világ összes vakcinájából érkezik szállítmány. 

Ezzel párhuzamosan Oroszország is elkezdi a közigazgatási és egészségügyi dolgozók, katonák oltását a Sputnik vakcinával még a jövő héten. 

Itthon a mai nap jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy elindul az előoltási kampány, melyben minden 60 évnél idősebbet levélben tájékoztatnak a lehetőségről és jelentkezési lapot kézbesítenek nekik az oltásra. A jövő héten pedig elindul az új, oltásról szóló kormányzati portál is, ahol bárki ingyen jelentkezhet. Magyarországon nem kötelező az oltás, viszont mindenkinek teljesen ingyenes. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

A világ érdekes. Kövesd a Konstans oldalát a Facebookon is!

Közzétette: Konstans – 2021. szeptember 1., szerda

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!