Oroszország és Nagy-Britannia jövő héten oltani kezd, itthon is közel a vakcina

2020.12.03

Bíztató koronavírus hírek érkeznek, olvasd el, fontos!

Mí az egész világon tombol a második hullám és egyre több a halálos áldozat, a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinák engedélyeztetési szakaszuk végén vannak. Sőt, a Pfizer nevű cég 95%-os hatásfokú készítménye Nagy-Britanniában már alkalmazható is, miután az egészségügyi hatóság bevizsgálta, így az állam már a jövő héten megkezdheti 5 millió ember beoltását. Azért tart ennyire "elöl" Nagy-Britannia, mert a Pfizer először az Egyesült Államokba és a különálló szigetországba szállít a készítményből, az Európai Unióba későbbi CSAK szállítmányok érkeznek. Magyarország kormánya már több mint 50 milliárd Forint értékben kötött le vakcinamennyiséget, több vakcinagyárral is alkura lépve, így hazánkba a világ összes vakcinájából érkezik szállítmány. 

Ezzel párhuzamosan Oroszország is elkezdi a közigazgatási és egészségügyi dolgozók, katonák oltását a Sputnik vakcinával még a jövő héten. 

Itthon a mai nap jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy elindul az előoltási kampány, melyben minden 60 évnél idősebbet levélben tájékoztatnak a lehetőségről és jelentkezési lapot kézbesítenek nekik az oltásra. A jövő héten pedig elindul az új, oltásról szóló kormányzati portál is, ahol bárki ingyen jelentkezhet. Magyarországon nem kötelező az oltás, viszont mindenkinek teljesen ingyenes. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!