VB esélyes a magyar válogatott?

2021.04.08

Ne kiabáljunk el semmit, de egyelőre nem áll rosszul a nemzeti tizenegy. Gyorselemzés. 

A márciusi válogatott szünetben került sor a 2022-ben megrendezendő katari világbajnokság selejtezőinek megkezdésére. A magyar válogatott (mint minden csapat) 3 meccset játszott. 

Először Lengyelországgal mértük össze erőnket. Papíron sokkal erősebb volt a lengyel válogatott, a FIFA rangsorolása alapján erősségben akkor még a 19. helyen álltak, mi a 40. helyen. Ennek ellenére egy pazar meccset játszottunk, 3-3-as végeredménnyel, nem is csoda, hogy a magyar fiúkkal mindenki nagyon elégedett volt. Fontos megemlíteni, hogy ezt a meccset könnyedén meg is nyerhettük volna, ha nem kapunk mindössze 50 mp alatt két gólt. A játék a frissen épült Puskás Arénában folyt, ezzel megtörtént a stadion első igazi mérkőzése, amin a válogatott is jól szerepelt. De jött a következő is!

Második ellenfelünk a FIFA által 210. helyre sorolt San Marino volt. Mindenki úgy állt hozzá, hogy kötelező nyerni, ami sikerült is. Egy sima, 0-3-as győzelmet aratott a magyar válogatott, az ellenfélnek nem volt kaput eltaláló lövése sem, ez talán mutatja, hogy uraltuk a játékot.
 Immáron 2 meccs alatt volt 4 pontunk, ami nagyon kielégítő eredmény.

A harmadik meccsnapon a rettegett Andorra fogadott minket. Gondolom, mindenki emlékszik a megalázó vereségre, melyet még 2017-ben mért ránk a kis ország. 

Így hát mondhatni, nagy volt a nyomás, még ha nem is kellett volna nagynak lennie.

Ám itt is sikerült egy fölényes győzelmet aratnunk, 1-4-re nyert a nemzeti válogatott csapata, több hiányzóval is. 

Véleményem szerint kihozta magából a maximumot a magyar válogatott minden meccsen, aminek meg is lett az eredménye. Következő Vb-selejtező meccsünket szeptemberben fogjuk játszani a csoportvezető Anglia ellen, bizakodóan tekinthetünk a jövőre. 

Végül pedig, ahogy szokásos: Hajrá Magyarok!

I csoport állása:

  • Anglia
  • Magyarország
  • Albánia
  • Lengyelország
  • Andorra
  • San Marino


EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!