Mire számíthatunk 2022-ben a magyar focitól? - elemzés

2022.01.08

Van okunk reménykedni az új szezonnal kapcsolatban. 

A 2021-es szezonnal kapcsolatban elmondhatjuk, hogy csapatunk egész idény alatt remekelt, ettől függetlenül kaptunk hideget és meleget is. Marco Rossival az élen a válogatott az Európa bajnokságig menetelt idén, ami a szurkolóknak is biztosan életre szóló élményt jelentett. Bár az Európa-szerte emlegetett halál csoportba került a nemzeti tizenegy, végül ámbár nyeretlenül, de két döntetlennel és egy vereséggel zárta a csoportot a válogatott. 

Az EB-nek Budapest is a házigazdája volt, és a meccsek részben a Puskás Arénában zajlottak le. A csapat utolsó EB-szereplése a németek elleni meccsen történt, ahol kétszer is magunkhoz vettük a vezetést, de Németország az utolsó lehetőségeket megragadva döntetlenre mentette a meccset az Allianz Aréna pázsitján (2:2).

Csapatunkat az egész kontinensen elismerték, az EB hivatalos közösségi oldalán támogató hozzászólások ezrei szóltak a magyarok szimpatikus játékáról, küzdéséről.

A következő meccssorozat tétje a világbajnoksági kijutás volt, itt csoportunkban a negyedik helyen zártunk. A Puskás Aréna házigazdája volt a selejtezőknek, ahol teltházas meccseken követhettük a válogatott sikereit vagy kudarcait. 

Ez alól kivétel az albánok elleni mérkőzés, az ugyanis a FIFA döntése értelmében zártkapus volt.

Nézzünk rá a játékosok teljesítményére is, röviden. Elsőként a válogatott gólkirályával, Szalai Ádámmal kezdünk, aki négy találatot szerzett, 11 meccsen viselte a nemzeti mezt, ebből mind csapatkapitányként. Második helyen áll - gólok tekintetében legalábbis - Schäffer András, Sallai Roland és Gazdag Dániel. A legtöbbet Szalai Attila játszott a címeres mezben, egy meccsről sem hiányzott.

2021-ben 36 labdarugó játszott a válogatottban, belőlük 12 játékos 25 év alatti, ez talán megmutatja Marco Rossi és az MLSZ erőfeszítéseit a csapat fiatalítására. Nem ismerjük a jövőt, de a 2022-es idényben a válogatott ismét hozhat meglepetéseket és váratlanul szép eredményeket a világ legerősebb csapataival szemben is. 

Kiemelt kép: MLSZ

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!