Zahorecz Bence: „Az osztály kinőtte a konfliktusokat”

2020.09.15

Interjú jégkorongról, az első piaros emlékekről, és még sok másról osztálytársunkkal.

Hogyhogy ráértél az órák után? Ez ritkaság.

Ma éppen nincs edzésem, legalábbis nem megyek.

Általában viszont mész...

Általában. Sok idő beérni Újpestre busszal, és a legtöbbször korábban kell odaérni is.

Fontosabb a hoki, mint az iskola?

Ezt nem mondanám.

Honnan ez a szerelem a jégkorong iránt?

11 éve kezdtem, amikor 4 évesen a Pólus Center közepén, a jégpálya mellett mentünk el apukámmal. Filmet jöttünk nézni, de leültünk mekizni egyet, mellettünk pedig éppen zajlott az edzés. A kis Bence pedig megszólalt, hogy "Apa, én is akarok ilyet csinálni!" Apukámnak volt egy hokis ismerőse is, a lényeg, hogy nem sokkal később a kis Bence már hokizni is kezdett.

Az UTE-ban?

Nem, először rövid ideig a MAC-ban voltam, utána Káposztásmegyeren játszottam a Budapest Stars-ban, majd később (az átnevezés után) a Vasasban. Innen az egyik edzőm átvitt a Sportországi Cápák együtteséhez, és onnan érkeztem meg 4 éve az Újpesthez.

Milyen a csapat, hogyan zajlik egy meccs?

Csapatszinten a 2003-as és 2004-es korosztály van együtt, nyilván az idősebbek vannak feljebb a "hierarchiában". A meccsek előtt 2-3 órával már ott kell lennünk, hogy együtt készülhessünk fel. Bemelegítünk szárazföldön és jégen, és fejben is felkészülünk. Meccseink eddig hétvégente voltak, most több van, egy hónapban akár 10 is.


Kijön a család is a meccseidre?

Édesapám, ha teheti, megnézi a meccseket, de erre kinek van ideje?

Lilla ki szokott jönni?

Ha éppen Pest környékén van a meccs, akkor ott ül a közönség soraiban. Sokat jelent, ha szurkolnak nekem!

Hogyan tudod megoldani a mindennapos pesti edzést, a barátnős programokat, és az iskolai felkészülést úgy, hogy elvileg még valahol a háttérben testvéreid, családod is van?

Elmondom egy napomat. Fél hétkor kelek, nyolctól fél háromig az iskolában vagyok. Általában 2 óra van a tanítás vége és az edzések kezdete között, abból egyet elvesz az utazás. Akkor tudok esetleg Lillával lenni, vagy tanulni is, ha van időm az iskola után, vagy este, az edzést követően. A családommal hét közben nem sokat vagyok együtt - reggel találkozunk, este pedig a legtöbben már alszanak...

Iskolai dolgok: Te is ötödiktől vagy az osztályunk tagja, milyennek találod az elmúlt 6 évet?

Az osztályunk sokat változott ötödik óta, hiszen 10 ember kicserélődött. Mindezek mellett szerintem nagyon jó osztályunk van, szeretek is ide nap mint nap bejárni. Senkivel nincsen konfliktusom, mindenkivel megtalálom a megfelelő hangot. Mostanában egyébként egyre kevesebb súrlódást tapasztalok, pedig korábban voltak azért szép számmal. Úgy látszik, hogy ezt kinőtte az osztály, szerencsére.

Mi az első emléked az Piarból?

Első emlékem... Az első nap egyedül ültem a padban, és végül megérkezett - kicsit késve - Ókovács Benedek is. Már csak mellettem volt hely, meg is kérdezte, hogy leülhet-e, és én meg sajnos igent mondtam, úgyhogy ez az első emlékem.

"Úgy látszik, hogy ezt kinőtte az osztály, szerencsére."

Talán Neked is feltűnt, tavasztól koronavírus-járvány tombol mindenhol a világban, Magyarországon is. Ez felborított mindent nálad is, a hoki és az iskola sem volt a szokásos ütemű. Hogy élted meg?

A jégkorong is Zoomon zajlott, a feladatokat az edzőink előtt kellett elvégeznünk. Én tulajdonképpen nagyon élveztem ezt az időszakot, mert nagyobb szabadságot és önállóságot kaptunk, több időt és lehetőséget a tovább alvásra is, ami semmiképpen sem utolsó!

És a szuper konfliktusmentes osztályod se hiányzott?

Tudod, így a konfliktusok száma tényleg nullára csökkent! A kapcsolatokat egyébként digitálisan igyekeztük tartani, de hiányzottak a személyes találkozások is.

Szerinted hogyan fog alakulni a közeljövőben a vírushelyzet?

Az iskolában szerintem egy héten belül lesz eset. Hallom Újpestről is a híreket, ahol a felnőtt csapatban kilencen betegek már, meg tudok arról, hogy Vácon is vannak már koronavírusos diákok. Úgy gondolom, hogy nem fog minket sem elkerülni, és egy héten belül már lesznek diákok, vagy osztályok, akik nem itt fognak tanulni. Meglátjuk, hogy alakulnak az események. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!