Zsombornak is sikerült!

2021.02.20

Az SMA-1-ben szenvedő kisfiúnak összegyűlt a 700 millió Forintos összeg. Az ország ismét példát mutatott az összefogásból.

A gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő, kazincbarcikai Zsombor gyógykezelésére is összegyűlt több, mint 700 millió forint. A világ egyik legdrágább gyógyszerét jelenleg nem támogatja az állam, de tárgyal arról a gyártó és a magyar egészségbiztosító is.   

Nagyon nehéz gyűjtésen vagyunk túl! Nyáron még annyira elképzelhetetlen és rettenetesen hosszúnak tűnt ez az út.

Igazából az is volt, de közben olyan embereket és olyan összefogást ismerhettünk meg, ami legalább annyira elképzelhetetlen volt, mint maga az összeg. 

- írták a szülők a Facebook-on bejegyzésükben, melyet azóta már több, mint 40.000-en likeoltak. 

Zsombor számára 7 hónapja kezdtek el szülei gyűjtést szervezni, az utolsó több, mint 100 millió Forintot a Duna Bonum, Szíjj László milliárdos magánalapítványa utalta át a család számlájára. Zsombor szülei el sem hiszik, hogy sikerült, de közben már szervezik a gyűjtést egy újabb SMA-s kisbabának, Lilikének. Neki is a 700 milliós Zolgensma jelentheti a gyógyulást. Az első SMA-s összefogás tavaly történt hazánkban, Zente azóta már megkapta a kezelést és megerősödött, már jár és nagyon boldog. A 2023a.hu egy hónapja készített interjút Zsombor szüleivel, amit itt lehet elolvasni. 

Legyetek büszkék magatokra! Mi azok vagyunk rátok! 

- zárták a bejegyzést a boldog szülők. 

Forrás: Napi.hu, Facebook

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!