Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Mi is az a húsvét? Igen, igen, Jézus életét adta értünk a kereszten, majd harmadnapra feltámadt. Talán minden (keresztény) ember el tudja ismételni ezt. Annál fontosabb azonban, hogy mennyire tudjuk igazából felfogni, átélni ezt a misztériumot, sőt, hogyan tudunk úgy cselekedni, mint Jézus. Véleménycikk.

Álltunk, és ámulattal vegyes borzongással szemléltük, ahogyan átszelik a lovas rohamrendőrök a Károly-körutat. Falanxban, diagonálisan. Akár ha egy nagyszabású történelmi játékfilm statisztái lettünk volna. Csakhogy éppen a "rossz" oldalon. És hogy ez nem filmforgatás volt.

Ne féljetek!

2021.03.18

Szent II. János Pál pápa üzenete ma, a koronavírus harmadik hullámának idején is nagyon fontos.

Az SMA-1-ben szenvedő kisfiúnak összegyűlt a 700 millió Forintos összeg. Az ország ismét példát mutatott az összefogásból.


Szerkesztőink véleményei egy helyen. Fontos: politikát, politikai álláspontot, aktuálpolitikai történeteket nem fogunk megjelentetni, élményekről, érdekességekről számolunk be egyéni szempontunkból. 

Havonta egy-egy olvasói levelet is kiadunk, ha véleményed van az érintett kérdésekről, keresd fel szerkesztőségünket az alábbi címen: velemeny@konstans.hu